Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το Διήμερο Τουρνουά Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στην αγγλική γλώσσα που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήριά μας στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου την Παρασκευή 6/5 22 και το Σάββατο 7/5 22.

  Κατά τη διάρκεια του τουρνουά-γιορτή για την αγγλική γλώσσα-οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας υποδέχθηκαν συνομήλικούς/ές τους των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων “Άξιον” από την Ξάνθη, “Αθηνά” και “Σακκά” από τα Τρίκαλα,“Μαντουλίδη” από τη Θεσσαλονίκη και “Αριστοτέλειο” από την Κόρινθο και μοιράστηκαν την εμπειρία συμμετοχής τους στο Speak Lab Oratory Games. Όλοι και όλες οι διαγωνιζόμενοι/ες συμμετείχαν στα αγωνίσματα Debate,Group Discussion,Oral Interpretation και Duet Acting καταφέρνοντας, έτσι, να εντυπωσιάσουν το κοινό και τους κριτές με τη δεινότητά τους στο public speaking,στο negotiation ,στη χρήση εκφραστικών μέσων κατά την εκφορά του λόγου και στην ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα της επικαιρότητας και ανέδειξαν την αξία της αγγλικής γλώσσας ως εργαλείο επικοινωνίας που προάγει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πνευματικές αναζητήσεις.

  Σημαντικό όφελος όσων συμμετείχαν στο τουρνουά πηγάζει και από την επαφή που είχαν με μαθητές/τριες σχολείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας ενισχύοντας, έτσι, την εξωστρέφεια που καλλιεργούμε στα Εκπαιδευτήριά μας, καθώς πεποίθηση όλων είναι πως το σχολείο αποτελεί ένα λειτουργικό κύτταρο της κοινωνίας και οφείλει να είναι ανοιχτό προς αυτήν.

  Με τη λήξη των αγώνων οι επισκέπτες/τριες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη συνάντησή μας, καθώς φιλοδοξούμε η διοργάνωση αυτή να αποτελέσει θεσμό των Εκπαιδευτηρίων μας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας απέσπασαν άριστη βαθμολογία από τους κριτές των αγώνων χάρη στην υψηλού επιπέδου προετοιμασία τους κατά την υλοποίηση του προγράμματος διδασκαλίας των αγγλικών !