Μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, την Κόρινθο και τα Τρίκαλα θα υποδεχτούν τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, για να συμμετάσχουν στο Διήμερο Τουρνουά Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου μας.

   Μέσα από τη συμμετοχή τους στους Ομίλους Αγγλικής Γλώσσας και την ενασχόλησή τους με τη ρητορική τέχνη τα παιδιά μας έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη γλωσσική τους επάρκεια και την ανάπτυξη της επικοινωνιακής τους δεξιότητας στα αγγλικά και είναι έτοιμα να αξιοποιήσουν και να εκθέσουν όσα κατέκτησαν.

  Το τουρνουά, που είναι μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή με τη δημόσια εκφορά του λόγου στα αγγλικά, να γνωρίσουν συνομηλίκους/ες από άλλες περιοχές της χώρας και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που τους απασχολούν με μορφή διττού λόγου (Debate) και διαλογικής συζήτησης (Group Discussion). Επίσης, θα παρουσιάσουν μικρά λογοτεχνικά κείμενα με προσωπικό εκφραστικό τρόπο (Oral Interpretation of Literature) και σύντομα μονόπρακτα για δύο πρόσωπα ( Duet Acting).