Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων μας υποδέχονται το κοινό της πόλης στο Πολιτιστικό καλοκαίρι 2018 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει επιλεγμένες δραστηριότητες του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναδείξουν ποικίλες δεξιότητες που καλλιέργησαν στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 

  • Επίδειξη κολυμβητικής ικανότητας στην πισίνα του Σχολείου

                11/5/18 Α3, Ώρα 9:00 – 10:00

                14/5/18 Α1, Ώρα 12:00 – 13:00

                18/5/18 Α2, Ώρα 12:00 – 13:00

                21/5/18 Β1, Ώρα 9:00 – 10:00

                                 Β2, Ώρα 10:00 – 11:00

                                 Β3, Ώρα 11:00 – 12:00

  • 17/5/18 Παρουσίαση της Διαθεματικής Εργασίας « Ο κύκλος της ζωής των Θεσσαλών» με δραματοποιημένες εικόνες, χορούς και τραγούδια του τόπου μας από τους μαθητές της Δ’ Τάξης στην εκδήλωση του Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

          Ώρα 6:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

  • 18/5/18 και 19/5/18 Τουρνουά Έντεχνου Ρητορικού Λόγου «Speak Lab» των μαθητών του Ομίλου Ρητορικής στα Αγγλικά του Σχολείου μας με τη συμμετοχή μαθητών και από άλλα σχολεία του Νομού.

           Μουσική θεατρική παράσταση «Beauty and the Beast» από τους μαθητές του Drama Lab του               Σχολείου στο Ανοιχτό θέατρο των Εκπαιδευτηρίων.

  • 24/5/18 Επίδειξη δεξιοτήτων στις αθλοπαιδιές, στη ρυθμική γυμναστική και στο μπαλέτο που αποκτήθηκαν στο μάθημα των Αθλητικών Δραστηριοτήτων από τους μαθητές όλων των τάξεων.

           Ώρα 6:15 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο και στα Ανοιχτά Γήπεδα των αθλητικών                         εγκαταστάσεων του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη στην                 Τερψιθέα.

  • 5/6/18 Οι μαθητές της Γ’ Τάξης υποδέχονται την αγαπημένη τους Συγγραφέα της Χρονιάς Ναννίνα Σακκά – Νικολακοπούλου και με όχημα το θέατρο, τη μουσική, και το χορό ζωντανεύουν επί σκηνής τους ήρωες των βιβλίων της « Τα οικογενειακά των Τεράτων» παρουσιάζοντας μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο γνωστούς και άγνωστους μύθους της πλούσιας Ελληνικής Μυθολογίας.

           Ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοιχτό θέατρο των Εκπαιδευτηρίων.

  • 7/6/18 Οι μαθητές της Α’ Τάξης θα παρουσιάσουν τη διαθεματικής τους εργασία με θέμα «Η αγάπη» εμπνευσμένη από το Βιβλίο της Χρονιάς « Ο παλιάτσος και η ανεμώνη» της Ε. Πριοβόλου.

          Οι μαθητές της Β’ Τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος της  φιλαναγνωσίας  επεξεργάστηκαν με            ποικίλους τρόπους το βιβλίο «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο» της συγγραφέα της Χρονιάς     Μαρία Παπαγιάννη και μας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή παράσταση πλημμυρισμένη από τη μαγεία     του θεάτρου.

           Ώρα 8:00 μ.μ. στο Ανοιχτό θέατρο των Εκπαιδευτηρίων.

  • 8/6/18 Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου αποχαιρετούν τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης με μια συγκινητική γιορτή, ανασύρουν γλυκές αναμνήσεις της κοινής ζωής τους στο Δημοτικό, μοιράζονται τις σκέψεις τους και χαράζουν μαζί την πορεία που θα ακολουθήσουν οι τελειόφοιτοι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

              Ώρα 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου           των Εκπαιδευτηρίων στην Τερψιθέα.

  • 13/6/18 Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας οι μαθητές της Γ’ Τάξης παρουσιάζουν δραματοποιημένες ιστορίες εμπνευσμένες από τις περιπέτειες του Tom Cat, ήρωα της σειράς των βιβλίων στα οποία εργάστηκαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

           Ώρα 9:00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νηπιαγωγείου.

  • 14/6/18 Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη δημιούργησαν το «λέγε ο ένας, λέγε ο άλλος» και οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης μπαίνουν στο παραμύθι, απολαμβάνουν τη μουσική του μεγάλου δημιουργού και ετοιμάζουν παράσταση, για να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους γονείς και τους φίλους των Εκπαιδευτηρίων.

           Ώρα 8:30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο των Εκπαιδευτηρίων.