Τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη συμπράττουν με το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση του Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Λάρισας σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη για τα εγκαίνια της έκθεσης ” Τεκμήρια του Ελληνικού Πολιτισμού” που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής Ναΐφ ζωγράφων του Ιδρύματος Παναγιώτης και Έφης Μιχελή και αντικείμενα-εκθέματα του ΛΙΜΛ.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Μουσείο και στο πλαίσιο της διαθεματικής τους εργασίας με θέμα “Ο κύκλος της ζωής στη Θεσσαλία” οι μαθητές της Δ’ Τάξης ερεύνησαν και συνέλεξαν υλικό πλούσιο σε πληροφορίες και εικόνες για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων του τόπου μας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των υπευθύνων του Μουσείου ετοίμασαν μια παράσταση αφιερωμένη στον τόπο μας με δρώμενα, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς που αποτυπώνουν στιγμές του κύκλου της ζωής των Θεσσαλών, από τη γέννηση ως το γάμο.

Το πολυπληθές κοινό χάρισε στους μικρούς μαθητές ένα θερμό χειροκρότημα για την άψογα οργανωμένη και άρτια παρουσία τους που  μετέφερε τους παρευρισκόμενους στον ζωντανό κόσμο της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.