Παρουσίαση του προγράμματος της Περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου

 

 «Κάστρο: Ο τόπος το ορίζει, ο άνθρωπος το χτίζει» είναι ο τίτλος της εργασίας που υλοποίησε η περιβαλλοντική ομάδα  του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Η παρουσίαση της εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Οι μαθητές  και των τριών τάξεων του γυμνασίου παρουσίασαν με ένα ντοκυμαντέρ όλα όσα έμαθαν αλλά και βίωσαν περιδιαβαίνοντας σημαντικά κάστρα του ελλαδικού χώρου. Η εργασία τους βασίστηκε τόσο στην έρευνά τους όσο και στην εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις καστροπολιτείες του Μυστρά, και της Μονεμβασιάς, συνοδευόμενοι από τη συντονίστρια του προγράμματος, κ. Βασιλείου Όλγα και τον κ. Παπανικολάου Σωτήριο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η προϊσταμένη της εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Στ. Σδρόλια η οποία μίλησε για τα κάστρα του θεσσαλικού χώρου και για τις προσπάθειες που κάνει η εφορεία για την ανάδειξή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς, π. Νεκτάριος Δρόσος και η υπεύθυνη του γραφείου πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ.Ηρώ Οικονομάκη.

 

 

Η συντονίστρια της Περιβαλλοντικής ομάδας

 

Βασιλείου Όλγα

 

Παρακολουθήστε το βίντεο της περιβαλλοντικής ομάδας
kastro