Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη.

 
Μετά την ανάγνωση των πρακτικών ορισμού σημαιοφόρου και παραστατών και την επίδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο του Λυκείου και του Γυμνασίου από το Λυκειάρχη και τη Γυμνασιάρχη αντίστοιχα, απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία στους μαθητές που αρίστευσαν το προηγούμενο σχολικό έτος.
 
Ακολούθησε ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων. Η χορωδία του Γυμνασίου πλαισίωσε με τραγούδια μελοποιημένα από το Μίκη Θεοδωράκη ένα θεατρικό έργο το οποίο παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες της γ΄ τάξης.
 
Δραματοποιώντας αποσπάσματα από μαρτυρίες της εποχής, όπως σύγχρονες των γεγονότων καταγραφές του Γιώργου Σεφέρη, του Γιώργου Θεοτοκά, του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και από ομόθεμα λογοτεχνικά έργα, όπως η Η Ανάκριση του Πέτερ Βάις και Το άξιον εστί, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων για τη διαφύλαξη και την ανάκτηση της ελευθερίας τους κατά τον πόλεμο του ’40-’41, την Κατοχή, την Αντίσταση και το διωγμό των Εβραίων, έως την απελευθέρωση του 1944.
 
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Ύμνου εις την Ελευθερίαν.