Νηπιαγωγείο

Βασικός στόχος της προσπάθειάς μας είναι η πρώτη επικοινωνία του παιδιού με το σχολείο να πραγματοποιηθεί σε ένα περιβάλλον που θα σέβεται το ίδιο και τις ανάγκες του, που θα το οδηγεί από την ασφάλεια και την προστασία της οικογένειας στη σχολική πραγματικότητα.

Θέλουμε το σχολείο μας να αποτελεί μια ζεστή αγκαλιά για τους μικρούς μας μαθητές. Με κύρια μέσα μας την τρυφερότητα και την αγάπη, φιλοδοξούμε να τους ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο που τους περιβάλλει, κοινωνικό και φυσικό, και να τους εμφυσήσουμε τον ενθουσιασμό και τη βούληση να τον ανακαλύψουν. Παράλληλα, στοχεύουμε να τους οδηγήσουμε και να τους συμπαρασταθούμε στη διερεύνηση, στην αποκάλυψη και στην ανάπτυξη των κλίσεων και δεξιοτήτων τους.

Σχεδιάσαμε ένα σχολείο με βασικό κριτήριο τα παιδιά μας να νιώθουν άνετα και ασφαλή σ’ αυτό, ώστε να μας ακολουθήσουν στην περιπετειώδη αναζήτηση του θησαυρού της γνώσης, στη μαγεία της Τέχνης και της δημιουργικής έκφρασης, στη διεκδίκηση της θέσης τους μέσα στην ομάδα, στην αποκάλυψη, με δύο λόγια, του νοήματος και της ομορφιάς της ζωής.