Την αγαπημένη τους Λαρισαία συγγραφέα,Κατερίνα Αναγνώστου,υποδέχτηκαν στο Σχολείο την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές της Β’ και Γ’ Δημοτικού,της οποίας το βιβλίο “Το δέντρο που γελούσε” επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας,του Προγράμματος Καλλιέργειας της Ενσυναίσθησης με θέμα “Νοιάζομαι-Βοηθώ” και μέσα από σχετικές με το περιβάλλον ενότητες στα μαθήματα της Γλώσσας,της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Θρησκευτικών.

Μέσα από την ιστορία του ήρωα του βιβλίου οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος,έγραψαν ποιήματα και τα μελοποίησαν στο μάθημα της Μουσικής,υποδύθηκαν ρόλους στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής,εμπνεύστηκαν και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες τις οποίες έντυσαν με ζωγραφιές στο μάθημα των Εικαστικών.

Στην επικοινωνία τους με την κ. Αναγνώστου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλες αυτές τις δράσεις και να συζητήσουν μαζί της τους προβληματισμούς τους για το επίκαιρο όσο ποτέ θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος.Ενθουσιασμένοι μαθητές και συγγραφέας υποσχέθηκαν να ξανασυναντηθούν σύντομα μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου της!