Το άθλημα με τους ισχυρότερους ρυθμούς διάδοσης στο κόσμο αυτή τη στιγμή έρχεται στη πόλη μας τη Τέταρτη 16 Μάιου.
Υστέρα από τη μεγάλη απήχηση που συνάντησε από την πρώτη κιόλας παρουσίαση του μόλις τον Ιούνιο του 2017 στο χώρο της ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, ακολούθησε δεύτερη επιμόρφωση τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια της οποίας εκπαιδεύτηκαν:

α) τωρινοί και μελλοντικοί καθηγητές που επιδιώκουν να γίνουν προπονητές
β) αθλητές που επιδιώκουν να γίνουν παίκτες σε ομάδα Λακρός
γ)διαιτητές που θα εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε ένα καινούριο παιχνίδι.

Το επιτελείο του Λακρός έρχεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 11 Μάιου επιχειρώντας στην παρούσα φάση να διαχύσει τις προπονήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.
• Στο κολλέγιο Ανατολικά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12/5
• Στα Εκπαιδευτήρια Αθηνά στα Τρίκαλα τη Δευτέρα 14/5
• Στα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στη Λάρισα την Τετάρτη 16/5 (ο χώρος που θα διεξαχθούν οι προπονήσεις θα είναι το Larissa sports center στην Τερψιθεα.)
• Στη ΣΕΦΑΑ την Τρίτη και Πέμπτη 15/5 και 17/5 αντίστοιχα και ώρες 4.30 έως 7.30 για διπλές προπονήσεις με τους φοιτητές Φυσικής Αγωγής αλλά και όσους μαθητές και καθηγητές επιθυμούν να συνεχίσουν την επιμόρφωση τους.

Τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στήριξαν αυτή την προσπάθεια από τη πρώτη στιγμή καθώς οι καθηγητές μας παρακολούθησαν τη δεύτερη επιμόρφωση το Νοέμβριο του 2017 και στη συνέχεια οι μαθητές του Γυμνάσιου ήρθαν σε επαφή με το άθλημα κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Έτσι οι μαθητές του Γυμνάσιου θα υποδεχθούν με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία τους υπευθύνους του Λακρός στην Ελλάδα την Τετάρτη 16/5 στο Larissa sports center συμμετέχοντας ενεργά στις προπονήσεις και στην επίδειξη που θα αφορά μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων της πόλης μας από τις 10.00-11.30π.μ Στη συνέχεια θα γίνει επιμόρφωση στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής από 12.00-13.30 μμ. και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί γυναίκεια ομάδα Λακρός με συμμετοχή αμιγώς Ελληνίδων αθλητριών.

Τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη ευχόμαστε στη Προέδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός Γυναικών Cathy Samaras κάθε επιτυχία στο έργο της.