Την αγαπημένη τους συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη υποδέχτηκαν διαδικτυακά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου μας τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 και επικοινώνησαν μαζί της με αφορμή το βιβλίο της “Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω-πάνω” που επεξεργάστηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας.
     Με όχημα το λογοτεχνικό κείμενο ταξίδεψαν μαζί της στον κόσμο των ξωτικών, γνώρισαν έναν καλικάντζαρο διαφορετικό, τον Νέιθαν, και διαπίστωσαν ότι η αληθινή φιλία μπορεί να φέρει τα…κάτω πάνω!
     Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά παρουσίασαν στη συγγραφέα διαφορές δράσεις που προέκυψαν κατά την επεξεργασία του παραμυθιού, όπως τον Διάδρομο της Συνείδησης που προετοίμασαν με την τεχνική του Εκπαιδευτικού Δράματος, και τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης που ετοιμάζουν για τα Χριστούγεννα και η οποία βασίζεται στη δραματοποίηση του βιβλίου.
      Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 για την παρακολούθηση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της Γ’ Τάξης live streaming.