Στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης υποδέχτηκαν σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου την αγαπημένη τους συγγραφέα ,Αντ. Φραντζή, και με τα βιβλιά της << Τι κάνουν τα πρωτάκια;>> και <<Ουφ, Ξελευτερία!>> ταξίδεψαν στην πρώτη μέρα του σχολείου τα πρωτάκια, μοιράστηκαν  τους φόβους τους,γνώρισαν τον ντροπαλό Ορέστη, συνέθεσαν και μελοποίησαν ποιήματα, δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες , τις δραματοποίησαν και , τέλος, κατάφεραν και ξεπέρασαν τις ανασφάλειες τους και την << ντροπαλίτιδα>>.

Στις δράσεις της Α’ Δημοτικού συμμετείχαν και μαθητές της ΣΤ’ τάξης με ένα μικρό δρώμενο ενώ μια άλλη ομάδα παρουσίασε με ένα γράφημα ηλεκτρονικής μορφής  που έφτιαξαν στο εργαστήρι πληροφορικής τι φοβούνται τα πρωτάκια μας. Τα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία δεδομένων  που έδωσαν οι μικροί μαθητές στο εργαστήρι λόγου της ΣΤ’ τάξης. Στο τέλος, η συγγραφέας παραχώρησε στη δημοσιογραφική ομάδα της ΣΤ’ τάξης τη συνέντευξη που ακολουθεί :

Ήταν όνειρο ζωής να γίνετε συγγραφέας;Το φανταζόσαστε δηλαδή από μικρή;

Δεν το φανταζόμουν από μικρή.Μου άρεσαν πάντα τα βιβλία και μου προέκυψε σιγά σιγά.

– Πόσο επίπονη είναι η συγγραφή ενός βιβλίου;

Αρκετά επίπονη.Πρέπει να έχεις μια ιδέα,αλλά μέχρι να γίνει ολοκληρωμένη ιστορία που να

μπορεί να εκδοθεί και να αρέσει,θέλει μεγάλη προσπάθεια.

-Υπάρχει κάποιος συνάδελφος σας που να αποτελεί πρότυπο θαυμασμού για εσάς;

Εκτιμώ και θαυμάζω πολλούς. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα και εξαιρετική συγγραφέας είναι η

Μαρία Παπαγιάννη της οποίας ένα βιβλίο “Το Δέντρο το Μονάχο” είδα στο youtube ότι το

γυρίσατε ταινία μικρού μήκους.

-Βλέποντας τον τίτλο <<Τι κάνουν τα πρωτάκια;>> καταλαβαίνουμε ότι απευθύνεστε σε μικρά παιδιά.Γράφετε αποκλειστικά για μικρές ηλικίες;

Αυτό το διάστημα ναι.

-Ποιο είναι το αγαπημένο θέμα των βιβλίων σας;

Η προσωπικότητα των παιδιών με τις ευκολίες και τις δυσκολίες της. Θέλω κάθε παιδί που διαβάζει κάποιο βιβλίο μου να βρίσκει ” κάτι ” που το ενδιαφέρει, που το προβληματίζει ακόμη και λύση σε κάποιο θέμα που να το ανησυχεί.

-Κάθε συγγραφέας έχει τη δική του πηγή έμπνευσης.Ποια είναι η δική σας;

Όπως προείπα  είναι τα παιδιά, αλλά και η αγάπη μου για το περιβάλλον και το σχολείο που ονειρεύομαι.